Acid salicilic pe corp

#acnee#buttacnee#comedoane#foliculita#punctealbenegre#punctedegrasime#keratoza#corp

๐Ÿ’ฆ๐Ÿ’ฆ๐Ÿ’ฆTrigger warning: o sa vorbim despre fund si alte zone intime; daca stii ca nu tolerezi asemenea discutii/informatii, treci peste 

๐Ÿ‘ Lasand gluma la o parte, scriu aceasta postare impromptu (astea imi plac mie cel mai mult ๐Ÿคฉ) deoarece aseara am folosit lotiunea cu acid salicilic 2% de la Eladerm pe …. fese. Si pe coapsa interioara.

๐Ÿ‘ Prefatez efectele resimtite prin a spune ca fac acnee usoara rar, pe corp mai des, in zonele de frictiune cu hainele si unde transpir (aka spate, umeri, subrate, piept, fese, sub fese, coapsa interioara) sau dupa o zi de reaplicat intens SPF.

๐Ÿ‘ Dupa dus, pe pielea curata si uscata, am aplicat prin tapotare cu palma, acid salicilic in aceste zone, deoarece aveam mici cosuri/comedoane/puncte de grasime, care s-au inmutit o data cu caldura si cu purtatul de pantaloni scurti.

๐Ÿ‘ La 2-3 minute dupa (timp in care nu m-am asezat, nu m-am imbracat, pt a permite lotiunii sa se absoarba), am aplicat lotiune hidratanta pentru corp Cetaphil.

๐Ÿ‘ Nu ma asteptam la altceva decat baby’s butt, dar nu atat de rapid. Dimineata aveam pielea foarte fina si hidratanta pe fese, iar micile boroboante au disparut. Zona coapselor nu se lasa asa usor convinsa, insa porii e clar ca s-au diminuat, la fel si roseata si micile cosuri.

๐Ÿ‘ Pentru zona coapselor, cand port rochii sau pantaloni scurti (mai ales la sala๐Ÿฅต) folosesc un deodorant stick fara parfum, de la Schmidts, cu bicarbonat. Aplic 1-2 ori (nu mult!) si masez usor pana la absorbtie, apoi ma imbrac. https://bit.ly/3iqPyA1

๐Ÿ‘ Exista multe produse pe piata, cu acid saliclic sau alti acizi exfolianti, destinate uzului pe corp, in vederea ameliorarii acestor probleme. Cel mai important e sa respectam regulile de utilizare si sa evitam produsele cu parfum sau uleiuri esentiale (care nu aduc nici un beneficiu sanatii pielii, ci doar un risc de alergie/iritatie).

๐Ÿ‘ Lotiunea cu acid salicilic 2% de la Eladerm contine cam 40% alcool denaturat (un procent marisor, dar ameliorat de prezenta glicerinei si a altor umectanti). Indiferent ca o folositi pe fata sau corp, utilizati la scurt timp dupa un produs lejer, hidratant. Alcoolul denaturat are rol antiseptic, antibacterian si ajuta acizii sa se absoarba mai repede/mai adanc. De aceea pielea corpului (care e mai groasa) tolereaza mai bine decat alte zone mai sensibile.

๐Ÿ‘ Acest tip de rutina de ingrijire a pielii corpului poate sa amelioreze si sa previna #foliculita si #keratoza; ingredientul activ principal care actioneaza aici fiind evident, acidul salicilic. Rutina se poate aplica dupa epilare cu lama sau la 1-2 zile dupa epilarea cu ceara sau cea definitiva (inainte riscati sa sensibilizati pielea iar in cazul epilarii cu laser, e contraindicatie clara uzul acizilor exfolianti).

๐Ÿ‘ Da, poate sa fie folosita aceasta rutina si de barbati, pe corp, pe ten si inclusiv pe barba ๐Ÿ™‚

๐Ÿ‘ Nu in ultimul rand, imi place combinatia celor 2 produse si pentru ca sunt mai spornice, au cantitate mai mare (decat produsele cu salicilic destinat doar uzului pe ten) deci raportul calitate-cantitate-pret este un mare plus! Combinatia aceasta poate sa fie folosita de 2-3 ori pe saptamana (sau chiar zilnic, daca medicul considera necesar -vorbim aici de pusee de boala dermatologica), astfel cele 2 lotiune pot sa te tina 6 luni linistit.

๐Ÿ‘ Produsele Eladerm le gasiti doar in famacia unde sunt produse, in Alba Iulia, sau pe magazinul online. Va las linkul meu afiliat  codul โœจ Evidence5โœจ pentru o extra reducere. Evident, nu e obligatoriu sa folositi codurile sau linkurile mele

๐Ÿ‘ Produsele Cetaphil le gasiti in farmacii si inline peste tot.

  • Pe Biobeauty, care livreazฤƒ ศ™i internaศ›ional

 ๐Ÿ‘ Deo il gasiti aici la Biobeauty , codul meu fiind   โœจ Cristina10 โœจ  

ATENTIE!

๐Ÿง #Aciziexfolianti se aplica pe pielea curata, uscata si fara rani, julituri, besici, eczeme purulente , roseata si inflamatie accentuate etc. Riscati sa va ardeti/raniti si mai tare daca aplicati acizi! Iar asta inseamna infectii si cicatrici urate. Nu va jucati!

๐Ÿง  Zona se fereste de soare, se protejeaza cu SPF cand e expusa si se hidrateaza corespunzator!

๐Ÿง  Se aplica mai putin/mai rar si se creste cantitatea/frecventa daca e nevoie si daca pielea tolereaza

๐Ÿง Cosmeticele cu acizi NU sunt tratament pentru boli dermatologice: sunt produse ajudvante care amelioreaza unele imperfectiuni si pot prelungi perioada de pusee, daca vorbim de boala derma

๐Ÿง  Acidul salicilic in concentratii de 1% sau mai mari se folosesc doar de la 12 ani si NU se folosesc in sarcina sau alaptare. Pentru orice nelamurire, consultati medicul!

May be an image of bottle and text that says "เงฉ Eladermยฎ FARMA SOLUTIONS Loศ›iune hidro-alcoolicฤƒ BHA Conศ›ine acid salicilic Pentru regenerarea celularฤƒ reรฎnnoirea pielii Eladermยฎ FARMA SOLUTIONS Lotiune hidro-alcoolicฤƒ BHA Conศ›ine . salicilic c Pentruregenerarea 100mle 3.38 fl.oz."
May be an image of text that says "Cetaphil Loรˆiune Hidratantฤƒ Corp Piele ศ™i uscatฤƒ ไธ‹ Toleranศ›ฤƒ crescutฤƒ Fฤƒrฤƒ parfum, non-comedogenฤƒ 460 g"

Leave a comment