7 Skin, Acizi exfolianti, Hidratare, Protectie solara, The Ordinary, Tip ten, Ulei vegetal

Rutina The Ordinary pentru cicatrici si semne post acnee

Cicatricile si semnele post acnee se impart in mai multe tipuri.

Fie sunt pete rosiatice-vinetii , fie sunt cicatrici adanci , mai ales in urma acneei foarte grave , hormonale, chistice.

Rutina pt melasma se aseamana foarte mult cu rutina pt cicatrici. Mentionez in plus Niacinamide, Acidul BHA/Salicilic, Acidul Alpha Lipoic, Resveratrol 3% + Ferulic Acid 3% impreuna cu vitamina C.

Un exemplu de rutina The Ordinary ar suna cam asa : dimineata pe tenul umed acid hialuronic, niacinamide , crema hidratanta si obligatoriu protectie solara SPF 50+. Dupa parerea mea, rutina de dimineata e bine sa fie cat mai simpla si rapida, dar daca ai mai mult timp dimineata poti sa adaugi azelaic/arbutin/vitamina C inainte de crema hidratanta si protectie solara.

Seara , de doua ori pe saptamana, as aplica masca cu acizi exfolianti AHA/BHA (alternativ tonerul cu glicolic sau serumul cu acid lactic; acestea merg si de 3-4 ori pe saptamana sau mai des, insa atentie la supraexfoliere), apoi as continua  cu acidul hialuronic, niacinamide, crema hidratanta amestecata cu ulei. In serile in care nu aplici masca exfolianta, incepi cu acidul hialuronic pe tenul umed, si continui cu acidul azelaic si termini cu crema hidratanta + ulei, de 3 ori pe saptamana.Dupa 4-6 saptamani,introduce retinolul 1% sau 0.5% de la The Ordinary, care se aplica dupa serumurile hidratante si inaintea cremei hidratante. Fiind ca retinolul si retinoidul TO este intr-o baza de ulei uscat, nu este nevoie sa mai amesteci ulei cu crema hidratanta. Te poti astepta la eruptii acneice usoare, uscaciune excesiva, descuamare. Aceasta este etapa denumita purging , si, depinazand de gravitatea acneei de care ai suferit, poate sa dureze intre 2 si 6 /8 saptamani.

Va astept pe grup si pe pagina de facebook a blogului cu impresii 🙂

 

types of acne scars_1.png

7 thoughts on “Rutina The Ordinary pentru cicatrici si semne post acnee”

 1. Buna, poti te rog sa ne dai cateva exemple de creme hidratante care ar merge cu rutins descrisa? Si Ce fel de ulei sa folosim? Sa le mixam noi separat?
  Multumesc, Nadia

  Like

   1. Buna! Sunt bune toate uleiurile presate la rece de la Herbavit? As fi dorit sa achizitionez cel de Jojoba sau de Luminita noptii. Ingredientele par ok..
    Iti multumesc anticipat 😀

    Like

  1. Ce sa caute retinolul in zilele cu alti activi? Fiecare activ s eintroduce separat, la distanta de 3-4 saptamani minim, si la inceput , se foloseste de 2-3 ori pe saptamana. Crescand lunar, DACA e cazul, nr de aplicari. In nici un caz retinol dupa masca cu acizi

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s